Portfolio

Branding van het moederbedrijf

NGage Recruitment

Gevestigd in de binnenstad van het iconische VOC stadje Hoorn, heeft NGage Recruitment zich ontwikkeld tot dé partner in IT werving en selectie voor vele bedrijven in Nederland. Het bedrijf is onderverdeeld in diverse bedrijfstakken, zoals bijvoorbeeld: JAVA Professionals, .Net Professionals en PHP Professionals. Om al deze takken visueel samen te brengen, maakte Medialex een ontwerp voor een logo en bijpassende  huisstijl.

Van het delen van een kantoorruimte tot het maken van alle bedrijfslogo’s en huisstijlen, heeft NGage als een van de oudste klanten een belangrijke plek in de geschiedenis van Medialex.

Opdracht
specificaties

Klant:
NGage Recruitment
Duur:
Doorlopend
Categorie:
Huisstijl, Logo, Print

Een overkoepelend logo

Kleur en verbinding. Dat moeten de ingrediënten zijn voor NGage. Verbinding omdat het hier gaat om het overkoepelde logo, en kleur die niet alleen de uiteenlopende bedrijven symboliseert, maar ook de eigenheid van elke hardwerkende professional die hier werkt.

Wanneer wij aan het sparren zijn, borrelt er vaak al een gevoel of beeld op van een concept. Noem het een grafisch zesde zintuig; onverklaarbaar maar altijd raak. Zo begon ook de schetsfase van NGage. Met een abstract logo met een organische vormen is het een zoektocht naar de juiste vorm en balans. Daar bestaat geen stappenplan voor. Het is passen en meten. Onderzoeken en toevoegen. Nadat de basis zijn vorm had aangenomen, werden schaduw- en lichtaccenten aangebracht om zo het 3D-effect te creëren.

De kleuren blauw (Java Professionals) groen (.Net Professionals) en rood (PHP Professionals) moeten de overhand hebben in het logo, want in deze tijd waren dit de drie bedrijven onder NGage. Ter ondersteuning van deze kleuren, voegde wij enkele andere kleurtonen toe. Soms verwerkt in een verloop en soms in een eigen vlak. Tevens was dit een gerichte keuze met oog op de toekomst, want in de jaren die zijn verstreken heeft NGage velen nieuwe bedrijfstakken opgericht, die een kleur hebben geadopteerd uit het moederlogo.

Huisstijl

Het is ontzettend leuk als je een huisstijl kan maken waarin je kan werken met een gekleurd logo als dit. Een mooie uitsnede, subtiele achtergronden en de vrijheid van de klant om je creativiteit de vrije loop te laten gaan, is voor ons het startzijn om het beste te willen ontwerpen. Van collegeblokken, flyers en jubileumposters tot bioscoopreclame en sponsorborden, door de jaren heen hebben wij allerlei ontwerpen mogen maken voor NGage en de bedrijfstakken hieronder.

Huisstijl producten

Ontwerpen

Bedrijven onder NGage

Ontwerpen door de jaren heen

2011

.Net Professionals

2017

Frontend Professionals

2023

Executive Professionals

Nieuwschierig geworden?

Wij staan voor je klaar!